Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01 12:53 - Празничната ми оплетка
Автор: nalia Категория: Изкуство   
Прочетен: 791 Коментари: 11 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не е от прежда или от лико, нито е от царевична шума.
Прави се от рибица.
Имате ли парче от гръбнака на прасе, не бързайте да го сечете на котлети. Не че ще е фатално, но ще е банално. Като меню на Балкантурист: филе с гъби и филе без гъби; пържола на скара и пържола на тиган...
На горките чужденци не омръзваха само Сливенската перла и Русенската мускатова - два пъти по два пъти на ден преди и след хранене.
Вместо да сечете със сатър, с нож отделяте филето от костите, те ще отидат на другия ден в гювеча, и го режете на шест ленти. Ако свинското е бразилско, може да изкарате и девет.
Фиксираните с дървено шишче тройки сплитате на плитка, запечатвате в тигана и редите в тавичка.
Сплитането е вродено умение при жените, съдейки по себе си и приятелките ми. Обаче всяка от нас познава мъже, които само разхлабват възела на вратовръзката или връзките на маратонките си. Нито завързват нито развързват. Ако им се наложи, подхождат като Александър Македонски с възела на цар Гордий. Нямат равни в разсичането на заплетени ситуации, за което съм им признателна.
Тавата допълвате с праз, гъби и моркови. Ако не ви се пържат отделно картофи, сложете и тях и печете на бавен огън.
Огънят пече, вари, пържи, свети и топли. С него се гонят и змиите по Благовец.
Огънят е портал към отвъдното, но също и към бъдното, щом припламне в очите и се разгори в сърцето.
Нека не гасне и през Новата година!




Гласувай:
14
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - Амин!
01.01 13:05
За много години, Наталия!
Задължително ще пробвам оплетка по твоята рецепта т.г. Без картофките.
Аз пък обичам всеки път да си развързвам вратовръзката. Истинско удоволствие е да си вържеш нов възел.
цитирай
2. nalia - За много години, Свилене!
01.01 14:11
Който ги умее възлите, морски и риболовни, му е удоволствие:)
цитирай
3. rosiela - За много години, Нал.
01.01 14:46
Ще опитам това интересно меню да го сътворя.
цитирай
4. nalia - Струва си, Роси,
01.01 15:56
оплетката заплита здраво:))
цитирай
5. ladylady - :)))
01.01 17:21
за многоо години,Нали!
каквото и да напишеш, звучи..вкусно..
здраве, и многоо щастливи дни ти пожелавам, миличка!
наздраве!

цитирай
6. stih - Честита 2018!
01.01 20:08
Винаги предлагаш нещо уникално, Налия.
Благодаря за тази хубава рецепта, ще я опитам незабавно.
Щастливи празнични дни!
цитирай
7. nalia - Честита и на теб, мило момиче!
02.01 08:31
Нека всичко, което си пожелаваш, да се сбъдне, Еличе!
цитирай
8. nalia - За много години, Юле!
02.01 08:34
ladylady написа:
за многоо години,Нали!
каквото и да напишеш, звучи..вкусно..
здраве, и многоо щастливи дни ти пожелавам, миличка!
наздраве!

И още повече вкусотийки през Новата година:)


цитирай
9. missana - Взе ми акъла, Натали!
04.01 13:21
Не че е в излишък...но все пак.

"Огънят е портал към отвъдното, но също и към бъдното, щом припламне в очите и се разгори в сърцето."

В една кулинарна тематика да се появят такива високопоетични откровения е не само много оригинално хрумване, но и свидетелства за необичайна прозорливост.

Пожелавам ти през настоящата година да стигаш по-често до подобни прозрения!
цитирай
10. nalia - Благодаря, Младене!
05.01 07:21
Щеше ли да се готви, ако после сготвеното не се споделяше:)
цитирай
11. missana - Нямаше!
05.01 13:31
Само споделеното има смисъл, Натали. Съгласен съм с теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nalia
Категория: Изкуство
Прочетен: 154949
Постинги: 83
Коментари: 1323
Гласове: 2712
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031