Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2018 12:53 - Празничната ми оплетка
Автор: nalia Категория: Изкуство   
Прочетен: 1941 Коментари: 11 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не е от прежда или от лико, нито е от царевична шума.
Прави се от рибица.
Имате ли парче от гръбнака на прасе, не бързайте да го сечете на котлети. Не че ще е фатално, но ще е банално. Като меню на Балкантурист: филе с гъби и филе без гъби; пържола на скара и пържола на тиган...
На горките чужденци не омръзваха само Сливенската перла и Русенската мускатова - два пъти по два пъти на ден преди и след хранене.
Вместо да сечете със сатър, с нож отделяте филето от костите, те ще отидат на другия ден в гювеча, и го режете на шест ленти. Ако свинското е бразилско, може да изкарате и девет.
Фиксираните с дървено шишче тройки сплитате на плитка, запечатвате в тигана и редите в тавичка.
Сплитането е вродено умение при жените, съдейки по себе си и приятелките ми. Обаче всяка от нас познава мъже, които само разхлабват възела на вратовръзката или връзките на маратонките си. Нито завързват нито развързват. Ако им се наложи, подхождат като Александър Македонски с възела на цар Гордий. Нямат равни в разсичането на заплетени ситуации, за което съм им признателна.
Тавата допълвате с праз, гъби и моркови. Ако не ви се пържат отделно картофи, сложете и тях и печете на бавен огън.
Огънят пече, вари, пържи, свети и топли. С него се гонят и змиите по Благовец.
Огънят е портал към отвъдното, но също и към бъдното, щом припламне в очите и се разгори в сърцето.
Нека не гасне и през Новата година!




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - Амин!
01.01.2018 13:05
За много години, Наталия!
Задължително ще пробвам оплетка по твоята рецепта т.г. Без картофките.
Аз пък обичам всеки път да си развързвам вратовръзката. Истинско удоволствие е да си вържеш нов възел.
цитирай
2. nalia - За много години, Свилене!
01.01.2018 14:11
Който ги умее възлите, морски и риболовни, му е удоволствие:)
цитирай
3. rosiela - За много години, Нал.
01.01.2018 14:46
Ще опитам това интересно меню да го сътворя.
цитирай
4. nalia - Струва си, Роси,
01.01.2018 15:56
оплетката заплита здраво:))
цитирай
5. ladylady - :)))
01.01.2018 17:21
за многоо години,Нали!
каквото и да напишеш, звучи..вкусно..
здраве, и многоо щастливи дни ти пожелавам, миличка!
наздраве!

цитирай
6. stih - Честита 2018!
01.01.2018 20:08
Винаги предлагаш нещо уникално, Налия.
Благодаря за тази хубава рецепта, ще я опитам незабавно.
Щастливи празнични дни!
цитирай
7. nalia - Честита и на теб, мило момиче!
02.01.2018 08:31
Нека всичко, което си пожелаваш, да се сбъдне, Еличе!
цитирай
8. nalia - За много години, Юле!
02.01.2018 08:34
ladylady написа:
за многоо години,Нали!
каквото и да напишеш, звучи..вкусно..
здраве, и многоо щастливи дни ти пожелавам, миличка!
наздраве!

И още повече вкусотийки през Новата година:)


цитирай
9. missana - Взе ми акъла, Натали!
04.01.2018 13:21
Не че е в излишък...но все пак.

"Огънят е портал към отвъдното, но също и към бъдното, щом припламне в очите и се разгори в сърцето."

В една кулинарна тематика да се появят такива високопоетични откровения е не само много оригинално хрумване, но и свидетелства за необичайна прозорливост.

Пожелавам ти през настоящата година да стигаш по-често до подобни прозрения!
цитирай
10. nalia - Благодаря, Младене!
05.01.2018 07:21
Щеше ли да се готви, ако после сготвеното не се споделяше:)
цитирай
11. missana - Нямаше!
05.01.2018 13:31
Само споделеното има смисъл, Натали. Съгласен съм с теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nalia
Категория: Изкуство
Прочетен: 394802
Постинги: 87
Коментари: 1341
Гласове: 3709
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031