Постинг
06.01.2018 15:05 -
Скумрия - духовинец
Оприличената на скумрия фигура има тънки устни и хлътнали очи, взрени в себе си с провиждащ поглед за чувствознателни сбъднатости и разлистия на слово-песенната сродност с наниз еднообразни чирози, опнати да съхнат на слънце и вятър.
Обаче току-що уловената скумрия е рибна принцеса, заслужаваща специално внимание. Със свежите си тъмносини ивици по гърба, преливащи през светлосиньо до сребристо на корема, тя е от "сините" (мазни) риби, които всеки час губят по едно от ценните си качества.
Същото става и година след година с човека за жалост, като процесът започва от главата.
Затова бързо отделете главата на рибата и я оставете на котката. Заета с нея, тя няма да ви се мотае в краката и ще съумеете да се концентрирате като за лапароскопия.
Бъркате с пръст в отвора и изваждате вътрешностите. Не ги оглеждайте за плавателен мехур. Скумриите плуват извивайки високочестотно тялото си, защото са приели себе си и всесвета. Близо до повърхността на водата карат морето да ври и кипи и така сигурно свързват земните и космически вибрации.
После пречупвате гръбнака до опашката и с премерен натиск минавате по него през гърба. Целта е през кожата да го отделите от месото и с два пръста, вкарани отново в отвора, да го изтеглите навън.
Не ви е нужна чак дарбата на Казанова, а само неговото любопитство, за което твърди, че е 3/4 от любовта.
Обирате остатъците от месце по рибята кост и го задушавате с лук, чер пипер, магданоз, кориандър и девесил.
Натъпквате всичко обратно и скумрията придобива още по-съблазнителен вид.
Печете, оставяте да изстине, режете на шайби и капвате лимон.
Междувременно някой е напълнил чашите с розе и ви кара да се почувствате духовинец... Пардон, Духовидец!
Обаче току-що уловената скумрия е рибна принцеса, заслужаваща специално внимание. Със свежите си тъмносини ивици по гърба, преливащи през светлосиньо до сребристо на корема, тя е от "сините" (мазни) риби, които всеки час губят по едно от ценните си качества.
Същото става и година след година с човека за жалост, като процесът започва от главата.
Затова бързо отделете главата на рибата и я оставете на котката. Заета с нея, тя няма да ви се мотае в краката и ще съумеете да се концентрирате като за лапароскопия.
Бъркате с пръст в отвора и изваждате вътрешностите. Не ги оглеждайте за плавателен мехур. Скумриите плуват извивайки високочестотно тялото си, защото са приели себе си и всесвета. Близо до повърхността на водата карат морето да ври и кипи и така сигурно свързват земните и космически вибрации.
После пречупвате гръбнака до опашката и с премерен натиск минавате по него през гърба. Целта е през кожата да го отделите от месото и с два пръста, вкарани отново в отвора, да го изтеглите навън.
Не ви е нужна чак дарбата на Казанова, а само неговото любопитство, за което твърди, че е 3/4 от любовта.
Обирате остатъците от месце по рибята кост и го задушавате с лук, чер пипер, магданоз, кориандър и девесил.
Натъпквате всичко обратно и скумрията придобива още по-съблазнителен вид.
Печете, оставяте да изстине, режете на шайби и капвате лимон.
Междувременно някой е напълнил чашите с розе и ви кара да се почувствате духовинец... Пардон, Духовидец!
тоя постинг си е ветеринарен некролог на хумора
хамсия за скумрия...
и ако перифразирам Ибрахимович, постинг-гурме от тебя не получилось...
духоЯдец!
цитирайхамсия за скумрия...
и ако перифразирам Ибрахимович, постинг-гурме от тебя не получилось...
духоЯдец!
в тюрлю гювеча..
намиг,Нал..
цитирайнамиг,Нал..
аз нямам спомен Делка катаден да делка виртуалните ви дебели задници
докато вашите, най-паче твоят задник, е като автовлак на блоговата магистрала
аре у канавката..
цитирайдокато вашите, най-паче твоят задник, е като автовлак на блоговата магистрала
аре у канавката..
blackpredator написа:
аз нямам спомен Делка катаден да делка виртуалните ви дебели задници
докато вашите, най-паче твоят задник, е като автовлак на блоговата магистрала
аре у канавката..
докато вашите, най-паче твоят задник, е като автовлак на блоговата магистрала
аре у канавката..
5.
grayocean -
Ти си описала моята героиня шива...
06.01.2018 16:21
06.01.2018 16:21
Ти си описала моята героиня шивачката Дела Лермонтова, а друг мой герой ,касапинът Стоян Байрон, дори те е коментирал.
Изумително!
Но бръснаря Младен Вапцаров няма да те коментира, за да не ядоса касапина, който го помпи.
цитирайИзумително!
Но бръснаря Младен Вапцаров няма да те коментира, за да не ядоса касапина, който го помпи.
Някоя да не ти е отказала съгласието си за безусловна любов, че си толкоз нискочестотен:)))
цитирайgrayocean написа:
Ти си описала моята героиня шивачката Дела Лермонтова, а друг мой герой ,касапинът Стоян Байрон, дори те е коментирал.
Изумително!
Но бръснаря Младен Вапцаров няма да те коментира, за да не ядоса касапина, който го помпи.
Изумително!
Но бръснаря Младен Вапцаров няма да те коментира, за да не ядоса касапина, който го помпи.
saankii написа:
в тюрлю гювеча..
намиг,Нал..
намиг,Нал..
9.
milady -
смея ли да попитам..двата патока, взели се за лебеди..ДОКОГА!! с тъз патАлогия.М?
06.01.2018 17:19
06.01.2018 17:19
РАЗГОВОР С BLOGBG
здр,уважаеми, админи-ки!
моля ви да ми отговорите..
докога ще изтърпявам БАН, и докога
цяла България и половината ЕС
ще гледаме тези „стари муцуни“ на Първа
покъртително ее..
имате ли идея, как нормалните хора,
приемаме това ваше дългогодишно..нахалство?
потресена съм
г-жа Юлия Тодорова
цитирайздр,уважаеми, админи-ки!
моля ви да ми отговорите..
докога ще изтърпявам БАН, и докога
цяла България и половината ЕС
ще гледаме тези „стари муцуни“ на Първа
покъртително ее..
имате ли идея, как нормалните хора,
приемаме това ваше дългогодишно..нахалство?
потресена съм
г-жа Юлия Тодорова
да ти имам художествено - кулинарния разказ, Нал. Впечатлих се. И от разказа, и от менюто. Наздраве!
цитирайДнес да няма заговор с/у неграмотността? :)))
А това 'Междувременно някой е напълнил чашите с розе и ви кара да се почувствате духовинец... Пардон, Духовидец!' е убиец. :) Може ли обаче да е ром и духоромка или навява асоциация за циганска френска любов? :)))
цитирайА това 'Междувременно някой е напълнил чашите с розе и ви кара да се почувствате духовинец... Пардон, Духовидец!' е убиец. :) Може ли обаче да е ром и духоромка или навява асоциация за циганска френска любов? :)))
Щом "духовидец" е дошло от "духам"...става.
цитирайrosiela написа:
да ти имам художествено - кулинарния разказ, Нал. Впечатлих се. И от разказа, и от менюто. Наздраве!
Неизчерпаема си!
Щастливи са гостите на твоята трапеза...
Наздраве!
цитирайЩастливи са гостите на твоята трапеза...
Наздраве!
в нов ракурс:)
цитирайНищо, че часовата разлика разминава наздравицата ни!
цитирайfaktifakti написа:
в нов ракурс:)
за приликата между човека и скумрията с напредването на възрастта. Главата на скумрията ще я отделим лесно, но какво да правим със собствените си глави на скумрии? Ако ги отделим, ще сбъднем романа на Александър Беляев - "Главата на професор Доуел". Затова харесвам главите на по-пълничките, като тази на красавицата на блога - баба Карамелка. Явно е изяла един тон скумрии, та пращи от фет-амин(и). Вечна и тлъстост!
Чудесен постинг, за който те поздравявам!
цитирайЧудесен постинг, за който те поздравявам!
Кари е сом с мустаци, върви печен на керемида.
Имам рецептата, но нямам толкова голяма керемида:)
цитирайИмам рецептата, но нямам толкова голяма керемида:)
nalia написа:
Благодаря, Младене! Кари е сом с мустаци, върви печен на керемида.
Имам рецептата, но нямам толкова голяма керемида:)
Имам рецептата, но нямам толкова голяма керемида:)
Не знаех това и се радвам, че научих нещо ново.
И ние в къщи предпочитаме скумрия пред пъстървата, току що хваната в Бяла река.
Печем я в станиол и става душичка. Костите сами се декофрират.
Натали, признавам, че не дочетох вкусните обяснения, защото много бързо огладнях. Имаше опасност да стане късо в лапа-топа ми от капчици между клавишите.
Ей, голяма съблазнителка си! Добре че те чета в буквалния смисъл на текста и не поглеждам аватара ти.
Поздрави!
П и е р
цитирайПечем я в станиол и става душичка. Костите сами се декофрират.
Натали, признавам, че не дочетох вкусните обяснения, защото много бързо огладнях. Имаше опасност да стане късо в лапа-топа ми от капчици между клавишите.
Ей, голяма съблазнителка си! Добре че те чета в буквалния смисъл на текста и не поглеждам аватара ти.
Поздрави!
П и е р
Изключително съм поласкана, всеки танц с теб е удоволствие:))
цитирайНали, признавам те за самороден духовин. И алтруист отвсякъде, да се занимаваш с разните му еднообразни скумчета... Прегръдки!
цитирайА за скумчетата чак се чудя на себе си!
Прегръдки и от мен!
цитирайПрегръдки и от мен!
Няма за теб от гешмека, да знаеш!
И без това наддаваш от нерви:))
цитирайИ без това наддаваш от нерви:))
Развесели ми неделното утро с постинга си Нал...
да пишеш интересно, не е лесно, че даже вкусно, ам да опиташ устно, че описано тъй поетично, си е малко еротично...
Описах пожеланата от тебе камила в моя постинг, а за скумрийката намислих...
Скум, Ским, СкамЗигЗаг,
хвана ме в одухотворени рими,
аз съм скумрийка,
край огън хапвай ме с любими.
хе-хе не мога да не асоцирам детското стихче за "малката скумрийка Сийка"
Скум, Ским, СкамЗигЗаг,
За малките деца съм Сийка,
щот' съм скумрийка,
в блог на Иванчо, съм Марийка
цитирайда пишеш интересно, не е лесно, че даже вкусно, ам да опиташ устно, че описано тъй поетично, си е малко еротично...
Описах пожеланата от тебе камила в моя постинг, а за скумрийката намислих...
Скум, Ским, СкамЗигЗаг,
хвана ме в одухотворени рими,
аз съм скумрийка,
край огън хапвай ме с любими.
хе-хе не мога да не асоцирам детското стихче за "малката скумрийка Сийка"
Скум, Ским, СкамЗигЗаг,
За малките деца съм Сийка,
щот' съм скумрийка,
в блог на Иванчо, съм Марийка
Много весела и вкусна седмица ти желая!
цитирай